Pályázat NEA-TF-17-M-1201

 

Projekt időtartama: 2017.04.01. - 2018.03.31.

Elnyert támogatás: 250 000Ft

A projekt az alapítvány működési célú támogatásával hozzájárul a szervezet alapcél szerinti tevékenységeinek biztosításához a feltételek javításával.

 

 

Pályázati azonosító: NEA-E-17-0021

A projekt címe: "Nem mindegy - Nem mind egy" című, autista és különféle fogyatékkal élő emberek életéről szóló televíziós műsor elkészítése

Projekt időtartama: 2017.01.01.- 2018.05.31.

Elnyert támogatás: 3 000 000Ft

A pályázat keretében: 

A Szabolcsi „Esőemberekért” Alapítvány 3 részből álló filmsorozatot készíttet, melyben  „jó példák” bemutatásával erősíti az autizmussal és más fogyatékkal érintett, nehezebb körülmények között élő családok helyzetét, társadalmi elfogadottságát és a fogyatékkal élő emberek aktív társadalmi szerepvállalását. 

       Az első részben egy intézményi mintán keresztül kerül bemutatásra az az oktatási rendszer, nevelői munka, melyben az autista és különféle fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok speciális lehetőségek között felkészülhetnek és alkalmassá válhatnak  a társadalomba/munka világába való integrálásra.

       A második rész az oktatási rendszerből kikerülő sérült emberek nyomon-követésének feltételeivel, további hatékony segítésének útjaival és eszközeivel foglalkozik.

       A harmadik részben az alkotók felkeresik azokat a munkáltatókat, akik példaértékű, bátorító tapasztalatokkal rendelkeznek arról, hogy az autista illetve más fogyatékkal élő emberek is képesek „jól dolgozni”, értékteremtő munkát végezni, és foglalkoztatásukból a társaság még profitálhat is.

Kiegészítő információk