Pályázat EFOP-1.8.5-17-2017-00192

 

Projekt időtartama: 2017.09.01-2019.08.31.

Elnyert támogatás: 14 826 538 Ft

A pályázati program kiemelt célja:

A Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és EGYMI-be járó 6-16 év közötti gyermekek egészséges táplálkozáshoz szükséges tudásának és készségeinek bővítése a szülők bevonásával. Az intézményi étkeztetés tárgyi körülményeinek javítása.

A program elemei:

  • a gyerekek táplálkozási szokásainak felmérése, kiértékelése
  • dietetikai szaktanácsadás
  • az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek bővítése
    • fűszerek élettani hatásai workshop
    • ügyes kukta foglalkozás
    • „Ini-Fini” mesefoglalkozás
  • ivókút létrehozása
  • szemléletformálás
    • tájékoztató napok gyermekek és családjaik számára, „Főzzünk együtt” nap
    • Mini séf verseny
  • gyakorló konyha kialakítása
  • étkezéshez szükséges bútorzat, eszközfejlesztés
  • fűszerkert kialakítás

INI-FINI mesefoglalkozás

A legkisebbek számára mesefoglalkozást tartunk. A foglalkozáson az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet és a TÁMOP 6.1.2.B-14/1 projekt keretében kidolgozott Egérfalvi Kalandok mese kerül feldolgozásra. Cél a legkisebbek számára is érthető módon feldolgozni - bábozás, mesélés és ételkészítésen keresztül - az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteket.

2019.03.20.

03 20 2 03 20 3 03 20 4 

2019.04.01.

04 01 1 04 01 2 04 01 3 04 01 5 

2019.05.06.

inifini 05 06 2 inifini 05 06 6 inifini 05 06 12 inifini 05 06 7 

 

2019.05.13.

inifini 0513 3 inifini 0513 4inifini 0513 5 inifini 0513 7

 


 ÜGYES KUKTA foglalkozás

A kialakított gyakorló konyha igénybevételével kiscsoportos foglalkozást biztosítunk a bevont tanulók részére.
A foglalkozások célja:

  • a tanulók konyhai higiénés ismereteinek fejlesztése,
  • a konyhai eszközök biztonságos használatának elsajátítása,
  • az egészséges táplálkozás népszerűsítése,
  • egészséges alapanyagok felhasználásával ételek készítése.

2019.05.16.

 uk 05 16 1 uk 05 16 16 uk 05 16 12 uk 05 16 4

 

2019.05.28.

uk 0528 1 uk 0528 7 uk 0528 6 uk 0528 9

2019.05.31.

uk 0531 1 uk 0531 5 uk 0531 6 uk 0531 4

2019.06.11.

uk 0611 3 uk 0611 5 uk 0611 6 uk 0611 7

2019.06.12.

uk 2uk 3uk 5uk 11

2019.06.13.

uk 0613 2 uk 0613 11 uk 0613 13 uk 0613 14

 


FŰSZEREK ÉLETTANI HATÁSAI workshop

A foglalkozáson a www.reform-menza.hu oldalon található Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a TÁMOP 6.1.2.B-14/1 projekt keretében kidolgozott Fűszerek élettani hatásai ppt kerül feldolgozásra a fűszerkert kialakítása, gondozása gyakorlati program elem kiterjesztésével.
A workshop keretében a diákok megismerik a különböző fűszernövényeket és megtanulják ezek gondozását is.

<BESZÁMOLÓ>


FŐZZÜNK EGYÜTT NAP

A tanulóknak és szüleiknek szóló, egészséges táplálkozást népszerűsítő, szemléletformáló program, mely magába foglalja:

  • reform tízóraik kóstolását,
  • szülők számára előadás tartását,
  • közös ebédkészítést és ételkóstolást,
  • vetélkedő szervezését, tesztlap kitöltését az egészséges táplálkozásról.

2018.12.19.

fen 1218 1 fen 1218 3 fen 1218 9 fen 1218 10

2019.01.18.

fen 0118 1 fen 0118 6 fen 0118 13 fen 0118 13

2019.04.03.

fen 0413 1 fen 0413 13 fen 0413 14 fen 0413 20

2019.05.22.

fen 0522 1 fen 0522 2 fen 0522 10 fen 0522 17

Kiegészítő információk